Over Consuming for Good

“Verduurzaming is bittere noodzaak”

Onze missie

De jongere generaties wacht een enorme uitdaging die veroorzaakt is door de manier waarop wij met z’n allen met onze planeet zijn omgegaan. Gelukkig is er bij velen steeds meer het besef dat er inderdaad dingen anders moeten, maar de vraag die dan ontstaat is altijd: Maar hoe?

Consuming for Good is in het leven geroepen om consumenten de juiste handvatten te bieden om een begin te kunnen maken met verduurzaming, want iedere stap die we met elkaar zetten is er één in de goede richting. Ook willen wij laten zien dat duurzaamheid écht cool kan zijn en niet per definitie saai hoeft te zijn. Dit neemt niet weg dat wij uiteraard blij zijn met ieder initiatief op het gebied van verduurzaming van de samenleving, maar wij zijn er wel van overtuigd dat we de massa pas in beweging krijgen als duurzaamheid een sexy uitstraling krijgt en door het grote publiek gewaardeerd wordt.

Daarnaast willen wij graag producenten helpen om een eerste stap richting verduurzaming te zetten. Door hen een platform te bieden waarop zij hun producten kunnen aanbieden en hun verhaal op een juiste wijze kunnen vertellen proberen we hen te verleiden tot een richting met meer toekomstperspectief.

 

Patrick Schneider

Wij noemen het C4G

What’s in a name …

De naam Consuming for Good (C4G) is door ons zorgvuldig gekozen, omdat wij de overtuiging hebben dat om een beweging in gang te zetten we niet kunnen leunen op de inspanningen van de overheid of het bedrijfsleven. Door achterover te leunen zullen we niet de noodzakelijk stappen richting een duurzamere maatschappij kunnen realiseren, want ook wijzelf moeten in actie komen.

Wij zijn er zelfs van overtuigd dat de consument de belangrijkste schakel is in het transitieproces. Door ons geld als consument uit te geven aan duurzame producten belonen wij direct bedrijven die extra inspanningen geleverd hebben op het gebied van duurzaamheid en het lef gehad hebben om voor de troepen uit te lopen.

Consuming for Good wil juist de kracht van de consument gebruiken om een beweging in gang te zetten. Want opvoeden werkt ook het beste door te belonen en niet door te straffen, dus waar wachten we als consumenten nog op…

 

Coole producten

Duurzaamheid hoeft niet saai te zijn. Design en duurzaamheid kunnen goed samen gaan.

Geld naar de producent

Consumenten moeten met hun aankoop producenten stimuleren om duurzamer te produceren.

Internationaal

C4G heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationaal platform voor consumenten.

Eigen actie

Wij moeten als consument zelf in actie komen en onze gezamenlijke kracht juist inzetten.

Onze merken

 

Onze brand partners zijn zorgvuldig gekozen en zijn stuk voor stuk pioniers op het gebied van duurzaamheid. Ieder van hen laat goed zien dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van het design en de kwaliteit van het product. Klik op het logo voor informatie over de merken, hun inzet voor een duurzamere wereld en de fantastische producten die zij aanbieden.