My Flame lifestyle

My Flame’s story

“Onze kaarsen vallen op door hun stijl, branden beter en zijn bovendien biologisch…”

Femke de Boer, mede-oprichter My Flame

In 2013 is My Flame Lifestyle opgericht door Annefiet en Femke, twee Amsterdamse vriendinnen die samen in Amerika geconfronteerd werden met sojakaarsen. Beide dames werden spontaan verliefd op dit type kaars, aangezien naast het duurzame karakter ze ook tot wel 45% langer branden dan reguliere paraffine kaarsen, ze nauwelijks tot geen roet afstoten en ook nog eens een betere geurverspreiding hebben. Dit was voor hen de reden om deze kaarsen naar Europa te halen , maar ze tegelijkertijd te voorzien van unieke teksten en mooie ontwerpen. De kaarsen zijn een échte hit gebleken en spreken niet alleen duurzame consumenten aan, maar juist een heel breed publiek, want de kaarsen zijn gewoon mooi en leuk met als mooie bijkomstigheid het duurzame karakter. De kaarsen van My Flame Lifestyle zijn in staat om een lach op het gezicht van mensen te toveren. Inmiddels is het product assortiment verder uitgebreid met diverse producten, maar blijft duurzaamheid de basis waarop verder gebouwd wordt.

Wat wij zo gaaf vinden aan My Flame

De kaarsen van My Flame Lifestyle combineren leuke designs met een duurzaam product. Door dit te combineren spreken zij een zeer breed publiek aan. Deze aanpak sluit een-op-een aan bij de aanpak van Consuming for Good. Want door duurzaam leuk te maken kunnen we mensen overtuigen om bewust te kiezen voor duurzaamheid. De ontwerpen zijn dan ook verre van saai en toveren bij velen een lach op het gezicht. My Flame Lifestyle is een partner die écht thuishoort in de portfolio van Consuming for Good zodat velen bewust kunnen kiezen voor de combinatie van mooi/leuk en duurzaam.

My Flame’s visie op duurzaamheid

De meeste kaarsen die verkocht worden zijn gemaakt van paraffine dat geproduceerd wordt op basis van ruw olie. Echter, sojakaarsen zijn gemaakt van sojabonen, een natuurlijke, biologisch afbreekbare en minstens zo belangrijk: hernieuwbare bron. Toch zijn ook sojabonen niet altijd duurzaam, want voor het verbouwen van sommige sojabonen worden in Argentinië en Brazilië grote oppervlakten regenwoud gekapt. Daarom gebruikt My Flame Lifestyle uitsluitend sojabonen van lokale boeren die in de buurt van de kaarsenmakerij gevestigd zijn. Binnen het complete assortiment van My Flame Lifestyle speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo zijn de sojakaarsen ook nog eens helemaal vegan, want ze worden slechts gemaakt van de olie die uit de sojaboon geperst wordt. Het doel van My Flame Lifestyle  is om een lach op jouw gezicht te krijgen door mooie maar vooral duurzame kaarsen en andere producten te maken.