Buvanha

Buvanha’s story

“Duurzaam ondernemen moet de standaard worden voor ieder bedrijf…”

Siebe Goos, oprichter Buvanha

Siebe Goos ergerde zich al jaren tijdens zijn reizen aan de ongemakken van een normale handdoek. Meenemen is vaak lastig, want het neemt veel ruimte in beslag, maar daarnaast kent het gebruik van een gewone handdoek ook vele ongemakken, zoals het langzaam drogen, snel muf ruiken en het feit dat je vaak het halve strand mee naar huis neemt vanwege de structuur van de handdoek. Voor zijn reis naar Costa Rica ging Siebe om die reden op zoek naar alternatieven. Zo ontdekte hij de microvezel handdoeken. Echter, deze waren vaak saai van kleur en droogden zeer oncomfortabel af. 15 maanden later en meer dan 100 verschillende handdoeken getest te hebben heeft dan toch de ultieme reishanddoek ontwikkeld en het Nederlandse merk Buvanha opgericht! Samen met een Nederlandse designer is de eerste collectie geïntroduceerd, waarbij iedere handdoek ook nog eens geleverd wordt met een bijpassend opbergtasje. Het resultaat is een schitterende collectie van stijlvolle en ook maatschappelijk verantwoorde reishanddoeken

Wat wij zo gaaf vinden aan Buvanha

De schitterende kleurrijke designs in combinatie met het uitsluitend gebruiken van gerecyclede materialen maakt Buvanha een zeer leuk en trendy merk. Zij laten als geen ander zien dat duurzaamheid niet alleen kan resulteren in mooie producten, maar ook het ontwerp is veel innovatiever dan veel mensen denken. Want Siebe heeft een product ontwikkeld dat niet alleen rekening houdt met een betere wereld. Ook qua functionaliteit heeft hij gelijk alle ergernissen getackeld. Kortom, Buvanha laat zien dat ontwerpen vanuit een circulaire benadering kan resulteren in vernieuwende en begerenswaardige producten die e1cht een uitkomst bieden!   

Buvanha’s visie op duurzaamheid

Als reismerk wil Buvanha graag zijn steentje bijdragen om de plekken die we met elkaar zo graag willen bezoeken, en vaak rijk zijn aan biodiversiteit, te behouden. Daarom worden de reishanddoeken op een zo duurzaam mogelijke manier gemaakt en werkt Buvanha samen met de organisatie “One Tree Planted”. Want voor iedere handdoek die verkocht wordt, wordt er ook nog eens een boom geplant. Voor wat betreft de productie is er expliciet gekozen voor het gebruik van gerecycled plastic. Alle handdoeken worden namelijk gemaakt van gerecyclede plastic flessen, of ook wel gerecycled polyester. Deze flessen worden verzameld, schoongemaakt, verwerkt tot kleine kralen en vervolgens gesmolten en omgezet in nieuwe draden die uiteindelijk worden geweven tot schitterende handdoeken.