GERRARD STREET

Gerrard Street’s story

“Als bedrijf heb je ook een maatschappelijke functie”.

Het bedrijf Gerrard Street is in 2015 opgericht door Tom Leenders en Dorus Galama. Na hun studie Industrieel Ontwerp aan de TU in Delft besloten zij om zich met hun bedrijf te focussen op circulaire consumentenelektronica. Als muziekliefhebbers gebruikten zij hun koptelefoons overal en iedere dag met als gevolg dat er grote kans was dat er iets stuk ging en een bijna nog perfect product in de prullenbak belandde. Toen dachten beide heren dat kan slimmer en daarom is Gerrard Street aanbieder geworden van “Koptelefoons als een Service”. ’s Werelds allereerste koptelefoon is uitgevonden in Londen en was gek genoeg ook niet te koop. Een populaire plek om de “Electrophone” te beluisteren was gelegen aan de Gerrard Street, waar tevens de centrale dienst gevestigd was van deze revolutie in de muziekwereld. Kortom een toepasselijke naam voor een nieuwe revolutie op het gebied van elektronica met het circulair denken in de praktijk gebracht.

Wat wij zo gaaf vinden aan Gerrard Street

Consuming for Good is gefocust op duurzame producten die een bijdrage leveren aan een betere planeet. Circulair denken en doen is daar de perfecte stap voor in de goede richting. Daarom is er sprake van een bijzondere fit met Gerrard Street en is er binnen dit platform ruimte gemaakt voor het aanbieden van deze “Koptelefoons als een Service” in plaats van een product. Wij staan achter dit concept en hopen dat velen van jullie straks kunnen genieten van perfect geluid zonder dat het onze aarde onnodig vervuilt.

Gerrard Street’s visie op duurzaamheid

Tom en Dorus zijn fel tegen de wegwerpcultuur van vandaag de dag. Voor wat betreft elektronica gooien we met elkaar jaarlijks 40 miljoen ton weg. Een gigantische hoeveelheid van vaak producten met maar kleine beschadigingen en vol met waardevolle nog bruikbare materialen. Meestal wordt het verscheept naar ontwikkelingslanden en uiteindelijk verbrandt. Dat is de reden waarom Tom en Dorus hun koptelefoons niet verkopen en laten zij zien dat het anders kan! De koptelefoons zijn zo ontworpen dat ze volledig modulair zijn en dus eenvoudig te repareren. Als er iets stuk gaat, gooi je hem niet meer weg, maar krijg e een nieuw onderdeel opgestuurd. Oude onderdelen worden hergebruikt, waardoor er noit iets wordt weggegooid. Door dit model zijn zij zelf gemotiveerd om de best mogelijke koptelefoons te maken. Zo zouden meer producten in de wereld ontworpen moeten zijn!