Combekk

COMBEKK 
Van de DUTCH OVEN

Mark laat de Combekk dutch oven zien

COMBEKK STORY

In 2015 startte Mark Suurbier zijn bedrijf Combekk, nadat het hem als kookliefhebber was opgevallen dat er in de food-industrie veel aandacht was voor duurzaamheid, maar in de non-foodindustrie nagenoeg niemand hier aandacht aan besteedde. Combekk was in die tijd een van de eerste bedrijven die aandacht had voor duurzaamheid en vandaag de dag duurzaamheid zelfs tot de kern van zijn bedrijf heeft doorgevoerd.

Wat ooit begon met alleen een gietijzeren pan, in het buitenland omschreven met de naam: “Dutch Oven”, die ook nog eens in Nederland gefabriceerd werd en nog steeds wordt, is Combekk inmiddels uitgegroeid tot een serie van mooi vormgegeven producten, waarbij duurzaamheid een doorlopend thema is. Naast pannen bestaat het assortiment uit handige snijplanken die gemaakt worden van gerecycled papier, maar toch vaatwasser bestendig zijn, schorten van gerecycled leer en steeds worden er meer leuke nieuwe producten aan toegevoegd. Het merk krijgt internationaal ook steeds meer bekendheid en wordt inmiddels in 12 landen in de wereld succesvol verkocht.

“Mensen kopen bewust biologisch vlees, maar bereiden het vervolgens in een pan waarvan ze niet weten waar en hoe die is geproduceerd”

Mark Suurbier, oprichter Combekk

COMBEKK’s visie op duurzaamheid

Sinds de oprichting van het bedrijf heeft duurzaamheid altijd centraal gestaan in alle activiteiten van het merk Combekk. Voor alle producten wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Zo wordt er voor de “Dutch Ovens” gebruik gemaakt van staal van oude treinrails en is er een speciale editie gemaakt van gevangenisstaal in samenwerking met Jonnie Boer. Ook wordt er voor de koekenpannen gewerkt met staal van frames van oude fietsen en zijn de snijpplanken gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast zijn de producten ook van een zeer goede kwaliteit waardoor ze lang mee kunnen en wordt het grootste deel van het assortiment nog steeds in Nederland gemaakt. Combekk’s focus op duurzaamheid is onderdeel van het DNA van de onderneming en zal dat in de toekomst ook zeker blijven. Het zorg ervoor dat het bedrijf zich uitstekend kan onderscheiden van de concurrentie.

Waarom wij fan zijn van combekk

Het strakke design van de producten in combinatie met de beperkte footprint door het voornamelijk gebruik te maken van gerecyclede materialen heeft ervoor gezorgd dat wij een echte fan geworden zijn van het Combekk merk. Het leuke is dat de naam van de grondstof die gebruikt is ook onder de pan staat, hetgeen een gevoel geeft van bewustwording en laat zien dat materialen een tweede leven kunnen hebben door meer circulair te denken. Het verhaal van Mark en zijn producten is bijzonder en verdient het om verder verteld te worden.

Producten van Combekk