Wasteboards

Wasteboards
100% cruiser, 100% circulair

Wasteboards’ STORY

Sven, Aernout en Rogier waren klaar met het steeds groter wordende probleem van plastic vervuiling. Zij hebben onder andere Wasteboards opgericht om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen te betrekken bij deze queste, waarbij het doel is om waarde te creëren door middel van plastic afval. Na ruim twee jaar onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met de Amsterdamse Skateboard scene is het de oprichters eindelijk gelukt om de juiste stijfheid en stevigheid te kunnen realiseren voor hun unieke skateboard gemaakt van oude flesdoppen. De doppen worden verzameld in samenwerking met festivalbezoekers op muziekevenementen, scholen of bedrijven. Doordat ieder board gemaakt met de hand gemaakt wordt op basis van een uniek kleurenpatroon is geen enkel board hetzelfde.

“Wij dromen van een wereld zonder afval. En wanneer we wakker worden, willen we graag zonder business zitten …”

Aernout Zappey, Rogier Heijning & Sven Noordhoek, oprichters Wasteboards

Noortje Witteveen Creative Director & Co-Owner Handed By

Wasteboards’ visie op duurzaamheid

Wasteboards is ontstaan vanuit een visie dat het oplossen van ons plastic probleem ook leuk zou moeten kunnen zijn. De skateboards van Wasteboards zijn daar het ultieme voorbeeld van. Van ongeveer 750 doppen wordt een skateboard gemaakt. Oprichters Rogier, Sven en Aernout geloven in een aanpak waarbij mensen de waarde van plasticafval getoond wordt en ze dit tegelijkertijd ook kunnen beleven. Afval positioneren als een belangrijke grondstof voor coole en leuke producten, dat is de kern van de boodschap die Wasteboards wil uitstralen. Daarom is ervoor gekozen om het doppenpatroon duidelijk zichtbaar te maken in het eindproduct.

Wasteboards & Consumingforgood

Fun en duurzaamheid kunnen blijkbaar heel goed samengaan. Naast dat de producten van Wasteboards op een fantastische duurzame wijze geproduceerd worden zorgt het feit dat Wasteboards diverse partijen betrekt bij het verzamelproces van de doppen ervoor dat het merk nog beter passend is bij Consuming for Good. Ook wij willen juist een rol spelen bij het creëren van een stuk bewustwording in onze maatschappij voor ons afvalprobleem. Daarnaast willen wij als Consuming for Good ook laten zien dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn en dat zijn de boards van Wasteboards verre van. Kortom, een partnership met een sterke synergieën op het gebied van duurzaamheid en design.