Moyu

Meest populaire producten van Moyu

 

Moyu story

“Op kantoor gooide ik iedere dag voor mijn gevoel een stukje boom weg en dat voelde niet goed”

Roel Schatorje, mede-oprichter Moyu

Twee jaar geleden is Moyu opgericht uit liefde voor de natuur. Het verhaal van Moyu is begonnen met Roel Schatorje die tijdens zijn studie sustainable entrepreneurship al voor het eerst in aanraking kwam met steenpapier. Toentertijd was hij nog te jong en onervaren om hier wat mee te doen en ging aan de slag in de financiële sector. Echter, iedere dag op kantoor werkte hij met papier en het weggooien van al die krabbels gaf hem geen goed gevoel. Het was alsof hij iedere keer een stuk boom weggooide. Hij besloot een whiteboard notitieboek te gebruiken, maar ondervond ook hiervan de nadelen zoals vlekken en het onbedoeld kwijtraken van notities. Toen ontmoette hij Paul Sintnicolaas die toe was aan verandering in zijn leven en geraakt was door het verhaal van Roel. Moyu betekent in het Chinees “Magical Place”. Beiden richten zij zich met Moyu op het behoud van de magische plekken op onze planeet zoals de unieke ecosystemen en zorgen ze tegelijkertijd dat iedereen zijn magische gedachten kwijt kan in een bijzonder duurzaam en uniek boekje.

Wat wij zo gaaf vinden aan Moyu

Moyu’s missie sluit bijzonder goed aan bij de doelstellingen van Consuming for Good. Door het aanschaffen en uiteraard gebruiken van de Moyu schrijfproducten wordt er direct een beweging in gang gezet met positieve gevolgen voor onze planeet. Ontbossing wordt onder ander veroorzaakt door de papierindustrie en de strijd aan gaan met single use papier is daar een effectieve stap in de goede richting. Het feit dat de producten wel 500 keer uitgeveegd kunnen worden betekent dat deze producten een bijzonder grote impact hebben en een positievere bijdrage leveren aan niet alleen onze toekomst, maar ook die van volgende generaties.

Moyu’s visie op duurzaamheid

Elke seconde verdwijnt er een heel voetbalveld aan bos. Dat zijn 31.536.000 voetbalvelden aan bos per jaar, oftewel 760 keer een gebied ter grootte van Nederland. Met het verdwijnen van deze belangrijke bossen stijgt de temperatuur op aarde en daalt het aantal ecosystemen die essentieel zijn voor mensen, dieren en planten om te kunnen (over)leven.

Moyu is op een missie om iedereen te activeren om single use papier tegen te gaan en tegelijkertijd ook nog eens meer natuur te creëren. De boom-vrije schrijfproducten worden uiterst duurzaam uit steenafval geproduceerd en aangezien ze herschrijfbaar zijn kunnen ze ook nog jaren meegaan zodat er veel papier bespaard wordt. De impact van de Moyu producten is zeer transparant weer te geven in vergelijking met regulier pulppapier. Ieder Moyu product bespaart 67% CO2-uitstoot, verbruikt geen water en bespaart ook nog eens 85% aan energie. Bomen worden voor de productie niet aangeraakt, behalve dat Moyu voor elk aangeschaft product een boom geplant in samenwerking met Trees for Kenya.