BE O Lifestyle

BE O LIFESTYLE
KLIMAAT POSITIEVE FLES

BE O Lifestyle’s STORY

Oprichter Damir Perkic was jarenlang actief in de plastic-industrie en heeft zich in die tijd verdiept in de opkomst en mogelijkheden van bio-plastics, want hij wist als geen ander dat er in deze industrie iets moet gaan veranderen.  Ruim 99% van al het plastic in de wereld wordt namelijk gemaakt van aardolie en olie is op meerdere manieren slecht voor het milieu. Toen hij zich in deze wereld probeerde sterk te maken voor de verdere ontwikkeling en promotie van bioplastics werd hij keihard uitgelachen, hetgeen hem aanzette om zijn baan op te zeggen en de mogelijkheden zelf te laten zien aan de wereld. Damir is op een missie om de plastic-industrie te gaan veranderen met plantaardige en klimaatpositieve producten. De plannen zijn ambitieus, maar het eerste product is al een feit: de BE O Bottle, een waterfles gemaakt van planten uit een reststroom van suikerriet. Volgende producten zitten al in de pijplijn en het ziet ernaar uit dat hij op de goede weg is om serieus impact te maken en anderen te motiveren, waarbij duurzaamheid hand in hand gaat met een innovatief en goed design.

“Als Be O Lifestyle willen we niets liever dan een plastic revolutie veroorzaken door herbruikbare plant-based producten aan te bieden…”

Damir Perkic, oprichter BE O Lifestyle

Noortje Witteveen Creative Director & Co-Owner Handed By

BE O Lifestyle’s visie op duurzaamheid

De missie van BE O Lifestyle is duidelijk: een beweging in gang te zetten binnen de plastic-industrie met plantaardige en klimaatpositieve producten. Dat vergt uiteraard tijd, maar de BE O Bottle is hard op weg om zijn plaats te verdienen in de wereld van de waterflessen, aangezien het de enige is die daadwerkelijk eco-positief is! Het feit dat er voor de productie van het product geen gebruik wordt gemaakt van aardolie-plastic, maar van bio-plastic dat gemaakt wordt van restafval van suikerriet maakt deze waterfles uniek. BE O Lifestyle gaat echter verder dan alleen verantwoord materiaalgebruik, waardoor er sprake is van klimaatpositief product. Daarnaast plant BE O Lifestyle voor iedere verkochte fles een boom via Trees for the Future. Door de aankoop van een BE O Bottle ontstaat er dus een positieve impact! Voor de toekomstige producten is BE O Lifestyle verder aan het oriënteren in de wereld van alternatieve materialen en het ziet ernaar uit dat ook hier indrukwekkende producten zullen ontstaan.

Waarom wij BE O Lifestyle geselecteerd hebben

Ondanks dat BE O Lifestyle nog niet zo lang bestaat is het indrukwekkend hoe zij de industrie hebben wakkergeschut door een schitterend alternatief te introduceren voor het voorkomen van single-use plastic met ook nog eens een eco-positief alternatief. Hun motivatie om een beweging in gang te zetten sluit naadloos aan bij de missie van Consuming for Good. Na voornamelijk in de B2B markt actief te zijn zijn de pijlen nu gericht op de consumentenmarkt en daar dragen wij als Consuming for Good graag een steentje aan bij, want betere alternatieven zijn er niet.