Handed By

Handed BY
70% recycled plastic

HANDED BY STORY

Het merk Handed By loopt al jaren voorop in het gebruik maken van gerecyclede materialen en is niet vanuit de duurzaamheidstrend opeens begonnen met deze strategie. Het is onderdeel van het DNA van het bedrijf. Handed By is inmiddels uitgegroeid tot een vooraanstaand merk op het gebied van handgevlochten manden, tassen en accessoires voor in huis. Alles wat de onderneming onderneemt is gefocust op het creëren van een betere wereld.

Uiteraard speelt de selectie van materialen een grote rol in het verhaal rondom het merk, maar ook de manier van productie is gericht op een betere wereld. Helaas kunnen de producten nog niet gemaakt worden van 100% gerecycled materiaal, maar voor ieder product gaan ze tot het uiterste en wordt er minimaal 70% hergebruikt materiaal verwerkt in ieder product.

Ondanks dat de productie in het buitenland plaatsvindt wordt ieder product ontworpen door de designstudio in Nederland met als vertrekpunt uitsluitend hergebruikte materialen.

“We zullen in de toekomst veel aan productontwikkeling doen en trouw blijven aan onze principes, zodat alle producten ons logo, de handafdruk, verdienen”

Pim Witteveen, mede-eigenaar Handed By

Noortje Witteveen Creative Director & Co-Owner Handed By

Handed By’s visie op duurzaamheid

Naast het gebruik van gerecyclede materialen kent duurzaamheid voor Handed By diverse aspecten. Er wordt door het merk niet samengewerkt met kille Aziatische productiefabrieken maar met de handwerkers zelf. Hierdoor biedt Handed By werk aan ongeveer 300 gekwalificeerde handwerk(st)ers. Voor velen is het een extra bron van inkomsten die zij kunnen realiseren waar en wanneer zij willen.

Arbeidsomstandigheden worden regelmatig gecontroleerd en doordat het werk onder schooltijd kan gebeuren gaan de kinderen gewoon naar school en is de productie kinderarbeidvrij. Daarnaast wordt er gewerkt onder gezonde omstandigheden en tegen een reëel salaris. Hierdoor zijn zij in staat hun gezin en omgeving te voorzien in basisbehoeften, zoals gezondheid, veilige huisvesting en onderwijs.

Door tevens gebruik te maken van materialen die het milieu zo mogelijk belasten ontstaat er niet alleen een kwalitatief hoogwaardig product, maar is de footprint ook beperkt. Alle producten van Handed By zijn herkenbaar aan het unieke merkstempel van een handdruk, hiermee garandeert het bedrijf de eerlijke en milieuvriendelijke productie en ook nog eens 100% kinderarbeidvrij.

Waarom wij Handed By geselecteerd hebben

De producten van Handed By vallen op door hun mooie ontwerp en sluiten goed aan bij onze missie om te laten zien dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn. Kleurgebruik en vormgeving zijn hier gecombineerd met een zuivere sociale impact. Door een gebruik te maken van een groot eigen netwerk aan zelfstandige vlechters voorkomen ze uitbuiting en is er sprake van eerlijke productie. Dit in combinatie met het gebruik van gerecyclede materialen maakt Handed By een zeer geschikte partner van ons platform.