Retulp

Meest populaire producten van Retulp

 

Retulp 
Die van die flessen

Mark laat de Combekk dutch oven zien

RETULP’S STORY

Het bedrijf Retulp is opgericht door Richard Gabriël in 2014 met als doel de consument zijn gewoonte om wegwerpflessen aan te schaffen af te leren. “Neem je eigen fles mee, want éénmalig is schandalig!” is de overtuiging die iedereen binnen het team deelt. Om de plastic soup in de wereld terug te dringen probeert Retulp consumenten te inspireren om herbruikbare drinkflessen te gebruiken. Door het lanceren van stoere mooie en trendy drinkflessen in diverse varianten kan iedere consument een fles vinden die bij hen past. Geen enkele reden dus om nog steeds wegwerpflessen te kopen.

Inmiddels verkoopt Retulp meer dan alleen flessen en zetten zij zich in om een wereld met minder afval te realiseren. Hierbij is Retulp ervan overtuigd dat roestvrijstalen flessen niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor jezelf. Ook plastic wegwerpflesjes kunnen meerdere keren gebruikt worden, maar deze flesjes zijn namelijk niet bedoeld om vaker dan vijf keer te gebruiken. Op het moment dat iemand dat wel doet bestaat de kans dat op een gegeven moment stukjes plastic vrijkomen die je vervolgens opdrinkt. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn!

“Voorkomen is beter dan recyclen…”

Richard Gabriël, oprichter Retulp

RETULP’s visie op duurzaamheid

Naast het vechten tegen de wegwerpcultuur zet Retulp zich ook in om schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden. Deze aanpak is onderdeel van het vijfjarenplan dat Richard in 2015 had opgesteld met als titel “20/20 Mission Indisposible”. Hierin werd als doel gesteld om in 2020 ervoor te zorgen dat er minimaal 20 miljoen wegwerpflesjes bespaart zouden worden en er tevens door Retulp 20 miljoen liter drinkwater gedoneerd zou worden aan ontwikkelingslanden. In 2019 was er al ruim 21 miljoen liter water gedoneerd en ook vandaag de dag maakt deze aanpak nog steeds deel uit van de bedrijfsvoering van Retulp. Uiteraard werkt Retulp hier niet alleen aan en werken zij veel samen met Plasticsoup Foundation, MVO Nederland en Made Bleu. Alledrie deze organisaties zetten zich in voor een duurzamere wereld. Maar het allerbelangrijkste is uiteraard het terugdringen van weggooiplastic. Met de milieuvriendelijke producten van Retulp is er in ieder geval een goed alternatief dat jarenlang mee kan gaan.

Waarom wij fan zijn van RETULP

Binnen Consuming for Good zijn wij ervan overtuigd dat duurzamer leven door consumenten alleen maar geaccepteerd wordt als duurzaamheid ook leuk en sexy kan zijn. Retulp laat zien dat stoere en trendy designs een prima alternatief kunnen zijn voor weggooiflessen. Er is dus geen enkel excuus om als consument onderdeel te blijven van het probleem van onze weggooicultuur!