Dick Moby

Dick Moby
Look good for your planet

DICK MOBY STORY

Oprichters Tim Holland en Robbert Wefers-Bettink zijn ware surfliefhebbers. Ze ergerden zich al jaren aan de “plastic soup” in zee tijdens hun reizen in de wereld, maar na de slechtste surftrip ever op het gebied van afval in 2012 besloten zij om er iets aan te doen en dat plastic een betere bestemming moest krijgen. Twee jaar later, in 2014, startten zij het brillenmerk Dick Moby door de lancering van een trendy collectie zonnebrillen. Alle brillen van Dick Moby zijn gemaakt van gerecycled plastic en bio-acetaat en daardoor biologisch afbreekbaar. Dus ook al verlies je jouw exemplaar, dan hoef je jezelf over het milieu in ieder geval geen zorgen te maken. Inmiddels worden de brillen van Dick Moby al in 17 landen verkocht en begint hun boodschap steeds meer draagkracht te krijgen. Zelf omschrijven zij hun verhaal als “The Sunny Side of Plastic”.

“Wij vroegen ons af wat kunnen we van plastic maken dat waarde heeft. En met in ons hoofd zon, zee, strand en surfen dachten we: We gaan hele mooie zonnebrillen maken…”

Tim Holland & Robbert Wefers-Bettink, oprichters Dick Moby

Noortje Witteveen Creative Director & Co-Owner Handed By

Dick Moby’s visie op duurzaamheid

Tim en Robbert zijn niet alleen overtuigd van hun bewuste materiaalgebruik, ze zijn ook continue op zoek naar verbeteringen. Ondanks het feit dat er veel tijd in onderzoek gaat zitten en zeker niet alles technisch mogelijk is worden er iedere dag stappen gezet richting een nog duurzamer assortiment. Niet alleen het duurzame karakter van de materialen vinden zij belangrijk, maar ook de kwaliteit van het product. Deze twee aspecten samen de kracht van het prachtige merk Dick Moby dat in al haar facetten duurzaamheid uitstraalt. Zelfs de doosjes waarin de brillen geleverd worden zijn gemaakt van gerecycled leer en de vrolijke poetsdoekjes van gerecyclede PET-flessen.

Dick Moby & Consumingforgood

Dat duurzaamheid ook cool kan zijn laat het merk Dick Moby van diverse kanten zien. Het materiaalgebruik past perfect bij de filosofie van Consuming for Good en zeker omdat zij die bewuste keuzes tot in het fijnste detail hebben doorgevoerd. Dick Moby is een voorbeeld van hoe het hoort en is daarom ook in een vroeg stadium geselecteerd op ons platform. Alle producten sluiten goed aan bij de trends en zijn dan ook zeker niet saai te noemen. Er goed uitzien gaat bij Dick Moby hand in hand met goed doen en dat is juist wat wij met Consuming for Good willen laten zien.