Babywoods

Babywoods’ story

“Voor elke baby een duurzame verschoonplek….”

Het verhaal van Babywoods is ontstaan in het najaar van 2016 in de plaats Heiloo. Melanie van Hagen was lange tijd werkzaam in de gaming industrie als product owner, maar miste de toegevoegde waarde van haar werk. Op het moment dat zij moeder werd, daadwerkelijk in de kraamweek, werd het idee geboren van de wandcommode “medium”.  Het merk Babywoods is tijdens haar verlof , terwijl baby Max lag te slapen, steeds concreter geworden en in de weken erna heeft Melanie de website gemaakt en kwamen de eerste verkopen al op gang. De commodes werden in het begin gemaakt door Melanie en haar partner Joost in hun schuur. Echter, hoe verder ze kwamen met het uitwerken van hun Babywoods avontuur  en hoe meer naamsbekendheid ze uiteindelijk kreeg met het merk, begon de noodzaak zichtbaar te worden voor een meer structurele oplossing.

Wat wij zo gaaf vinden aan Babywoods

Het verhaal van Babywoods spreekt ons juist aan omdat het een fantastische weergave is van anders denken en doen met als uitgangspunt de verzorging van de nieuwe generatie. De duurzame materialen die gebruikt worden voor de diverse commodes in combinatie met de manier van produceren die andere mensen een kans geeft op een zinvol bestaan en waardering is een krachtig element binnen het totaalconcept van Babywoods. Ook het feit dat Melanie en Joost gewoon hebben doorgezet en duurzaamheid hebben gecombineerd met een handig en leuk ontwerp zorgt ervoor dat ook zij een plekje op ons platform verdienen.

Babywood’s visie op duurzaamheid

Melanie’s partner Joost, die als duurzaamheidsadviseur werkzaam is in de vastgoedsector en dagelijk bezig is met het ontwikkelen van circulaire bouw, is sinds het begin verantwoordelijk geweest voor de selectie van duurzaam hout voor de commodes. Beiden waren er ook van overtuigd dat hun handwerk alleen vervangen mocht worden door een circulaire optie, waarbij er ook iets teruggegeven zou worden aan de maatschappij. Daarom werkt Babywoods nu samen met het houtatelier van het GGZ, waar een leeromgeving is gecreëerd voor mensen die een dagindeling nodig hebben. Hier worden de commodes met de hand gemaakt door échte vakmensen die op dit moment wat minder sterk in hun schoenen staan en dit steuntje in de rug juist goed kunnen gebruiken.