XD Design

XD DESIGN
DIE VAN DE TASSEN

XD DESIGN STORY

Ondanks dat het bedrijf Xindao (eigenaar van het merk XD Design) al jaren zeer actief is in de promotionele productenindustrie heeft in 2014 CEO Albert van der Veen een vooruitstrevende nieuwe koers uitgezet om in 2020 als bedrijf 100% duurzaam te zijn. In deze wereld werd het in eerste instantie gezien als een marketingtruc, maar ze hebben hun woord gehouden met als resultaat het merk XD Design. Het assortiment bestaat uit stoere rugzakken en reistassen die niet alleen mooi zijn vormgegeven met leuke innovatieve kenmerken, maar ook nog eens gemaakt op een duurzame manier.

“Als we in hetzelfde tempo zoals nu blijven consumeren en vervuilen, hebben we in 2050 drie planeten nodig en daarom moeten wij onze verantwoordelijkheid nemen…”

Albert van der Veen, CEO XD Design

Noortje Witteveen Creative Director & Co-Owner Handed By

XD Design’s visie op duurzaamheid

De producten van XD Design nemen als uitgangspunt de grote hoeveelheid afgedankt plastic in de wereld en dan met name de plastic flessen. Deze flessen worden gerecycled tot nieuw garen en later in het productieproces tot rollen stof geweven. Elke kilo gerecycled polyester workt in blockchain ingevoerd om de impact te kunnen valideren. Met andere woorden de rugzakken van XD Design zijn gemaakt van een stof die zijn oorsprong vindt in afval van gemaakte plastic flessen. Zo bestaat een XD Design rugzak uit 31 hergebruikte waterflessen en wordt er daardoor in het productieproces ook nog eens 18 liter water bespaard.

XD Design & Consumingforgood

Binnen ons platform vinden wij het belangrijk dat producten naast duurzaam ook goed inspelen op de behoefte van de consument. De anti-diefstal tassen van XD Design houden rekening met de huidige problemen/uitdagingen in de maatschappij, zoals inderdaad het veilig kunnen opbergen van waardevolle spullen of het op een gebruiksvriendelijke manier kunnen opladen van een telefoon. De tassen van XD Design hebben een luxe uitstraling, zijn design-technisch zeer mooi ontworpen en combineren dit alles met een duurzaam karakter. Kortom, een perfecte fit met het DNA van Consuming for Good.