Meest populaire producten van Secrid

 

Secrid story

“Als bedrijf heb je ook een maatschappelijke functie”.

Ondanks dat het ontwerp van de eerste wallet al in 1997 ontstond, werd het bedrijf Secrid pas opgericht in 2008 door Rene van Geer en Marianne van Sasse van Yssel. Beide partners (zowel zakelijk als privé) hadden een eigen ontwerpbureau genaamd Spirid en ontwierpen voor bekende merken zoals Maxi Cosi en Quooker. Het idee voor de wallet bleef jaren achter in hun hoofd hangen totdat in 2008 de financiële crisis om de hoek kwam en er geen ontwerpopdrachten meer binnenkwamen. Noodgedwongen hun droom op te pakken bouwden zij een merk met de visie mensen anders te doen kijken naar de inhoud van hun broekzak. En met succes! Inmiddels zijn de Secrid wallets wereldwijd verkrijgbaar in ruim 70 landen en ruim 7500 winkels.

Wat wij zo gaaf vinden aan Secrid

De combinatie van sterk design en continue verduurzaming van het productieproces sluit goed aan bij de kernwaarden van Consuming for Good. Daarnaast zijn de Secrid wallets gemaakt van een goede kwaliteit waardoor de producten jarenlang gebruikt kunnen worden zonder enige problemen.

Het bedrijf respecteert in tegenstelling tot de concurrentie de rechten van het ontwerp van anderen en het onderscheidt zich tevens vanwege het sociale karakter van de onderneming. Het merk wordt gezien als een belangrijke partner om consumenten duidelijk te maken dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn, waardoor duurzamer consumeren weer een stap dichterbij komt.

Secrid’s visie op duurzaamheid

Als bedrijf is Secrid continu gefocust op het verbeteren van de processen met als doel de footprint van het merk te verbeteren. Ieder product van Secrid wordt geproduceerd met passie, onder goede omstandigheden én met aandacht voor het milieu. Het bedrijf maakt uitsluitend gebruik van Europese leveranciers, waarvan bijna alle leveranciers zich zelfs in Nederland bevinden. Waar in 2009 de leerindustrie zich voornamelijk bewoog richting lagelonenlanden, heeft Secrid juist deze productie van kleinlederwaren teruggebracht naar Nederland. Daarnaast creëert de onderneming werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door gebruik te maken van diverse sociale werkplaatsen in Nederland. Niet alleen de producten van Secrid zijn revolutionair ontwikkeld, ook het productieproces is zo ontwikkeld dat het efficiënter en schoner dan ooit tevoren kan plaatsvinden in eigen land.