MYoMY

MYoMY
Die van de tassen

Mark laat de Combekk dutch oven zien

MYoMY STORY

Na haar eerste bedrijf succesvol verkocht te hebben startte Marja Baas in 2007 met MYoMY. Ze wilde graag haar ervaring op het gebied van ondernemen inzetten voor een betere wereld en ontmoette een gepensioneerde man met ervaring in lederwaren die als vrijwilliger een fairtrade werkplaats in India ging helpen betere producten te maken voor de westerse wereld. Vanaf dat moment dacht Marja ik ga hem helpen! MYoMY is beroemd geworden met haar iconische ontwerp van de MY PAPER BAG tas, een duurzame versie van de welbekende papieren zak. Tegenwoordig bestaat het assortiment van MYoMY uit diverse tassen en accessoires, waarbij ethiek en esthetiek hand in hand gaan. Iedere tas van het merk MYoMY is gemaakt om de cirkel van armoede te doorbreken. Bij MYoMY betekent sociaal ondernemen dat in de bedrijfsvoering winst en werken aan impact gelijk opgaan.

“MyoMY gaat en zal altijd gaan over het versterken ‘empowering’ van mensen en zorgen voor de wereld.”

Marja Baas, oprichtster  MYoMY

MYoMY’s visie op duurzaamheid

Alle tassen van MYoMY zijn gemaakt van leer en gerecyclede materialen. Al het leer dat gebruikt wordt is Leather Working Group gecertificeerd, hetgeen betekent dat er streng gecontroleerd wordt op het naleven van de milieuvoorschriften en daarnaast wordt het leer op een plantaardige manier gelooid en met de hand gemaakt in een fairtrade gecertificeerde fabriek die werk biedt aan mensen afkomstig uit de laagste kasten die op deze wijze een beter leven kunnen opbouwen. Daarnaast zijn de voering van de MYoMy tassen en enkele speciale collecties gemaakt van 100% gerecycled PET afkomstig van afgedankte plastic afvalflessen. Hiermee wordt voorkomen dat dit soort materialen op de vuilnisbelt terecht komt en in plaats daarvan een nieuw doel krijgt als nieuw en leuke product. Naast het materiaalgebruik heeft MYoMY ook aandacht voor de werknemers van alle productiepartners. Zo wordt er veel aandacht besteedt aan een veilige en gezonde werkomgeving, een eerlijk inkomen, acceptabele werktijden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de vorm van bijvoorbeeld opleidingen.

Waarom wij fan zijn van MYoMY

De producten van MYoMY laten duidelijk zien dat design en hart voor de wereld in diverse opzichten goed samengaan. Niet alleen qua materialen wordt er continu gekeken naar de impact op de wereld, maar ook de mensen betrokken bij de productie van de producten worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Daarnaast wordt er ook veel rekening gehouden met afval en energie en worden productiepartners gestimuleerd om te recyclen en gebruik te maken van natuurlijke droging en zonlicht om ook de energievoetafdruk te verkleinen. Kortom, duurzaamheid is bij MYoMY veelomvattend en verdient onze support.