Snurk

Snurk story

“Wij zijn misschien niet de goedkoopste, maar we maken wel een eerlijk en mooi product en dat is het belangrijkste…”

Erik van Loo & Peggy van Neer, oprichters Snurk.

Peggy van Neer en Erik van Loo zijn zijn zowel zakelijk als privé partners en in 2007 gestart met SNURK. Peggy liep al jaren met een idee om een dekbedovertrek te maken met een print van kartonnen dozen waaronder zwervers slapen en een deel van de opbrengst ten goede te laten komen aan daklozen en in dat jaar dachten ze door omstandigheden laten we het gewoon proberen. Inmiddels heeft SNURK een collectie met schitterende ontwerpen én meer dan alleen beddengoed. Het originele hoeslaken wordt overigens nog steeds verkocht, maar ook in het buitenland blijft SNURK niet onopgemerkt. Actrice Gwyneth Paltrow bestempelde het astonautenhoeslaken zelfs als het ultieme kerstcadeau. Kortom, de ontwerpen van Peggy zijn meer dan verrassend en weten internationaal een groot publiek te bewegen, waarbij dit alles ook nog eens geproduceerd wordt op een eerlijke en duurzame manier.

Wat wij zo gaaf vinden aan Snurk

Leuke designs spelen een belangrijke rol binnen de collectie van SNURK en daarbij laten zij zien dat duurzaamheid en design hand in hand goed samen kunnen. Daarmee raken zij de kernwaarden van Consuming for Good precies waar wij dat zouden willen en daarom is SNURK dan ook de ideale partner voor ons platform. De aandacht die Peggy en Erik daarnaast ook nog geven aan de manier van productie is indrukwekkend te noemen en daarom vinden wij het bijzonder dat zij ook een bijdrage willen leveren aan ons concept. Kortom, een bijzondere fit waarmee wij jullie graag kennis laten maken.

Snurk’s visie op duurzaamheid

Peggy en Erik hebben met SNURK een goed voorbeeld gecreëerd hoe duurzaamheid een primair onderdeel kan zijn van de bedrijfsvoering. Fairtrade productie is de basis en daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de gebruikte grondstoffen. Zo is bijvoorbeeld al het beddengoed Oeko-Tex gecertificeerd en dus vrij van giftige substanties en waterbesparend geproduceerd. Ook de rest van het assortiment is gemaakt van biologisch katoen en GOTS gecertificeerd. De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de meest toonaangevende textielverwerkingsnorm voor biologische vezels. SNURK is een duurzaam en eerlijk product, waar met veel liefde aan gewerkt is.