Everless: Ons leven wordt niet verrijkt door wat we bezitten

Achter alle merken die zich inzetten voor een duurzamere wereld zit vaak een verhaal. Zo ook bij het merk Everless. Oprichter Joost de Muinck Keizer was woonachtig in New York toen hij helemaal klaar was met de oneindige stroom plastic tasjes die hij telkens maar weer in zijn handen geduwd kreeg. Deze negatieve ervaring was voor hem de aanzet om na te denken over een duurzamere oplossing, maar dan wel een oplossing die ook nog eens elegant en stijlvol qua design zou zijn. Joost wilde een minimalistische tas ontwikkelen die bewust, gemakkelijk en ook nog qua design er leuk uitzag met als resultaat: de Everless SmartBag. 

Ons leven wordt niet verrijkt door wat we bezitten, maar door datgene waar we zonder kunnen….

Joost de Muinck Keizer, oprichter Everless

Een reis over de hele wereld

Voor zijn zoektocht naar het ideale product reisde hij de gehele wereld over; op zoek naar onder andere het juiste materiaal. Toen hij een materiaal tegenkwam dat heel goed zijn vorm kon behouden was Joost een stuk dichter bij de realisatie van zijn idee. Sinds 2014 is Everless hard aan de weg aan het timmeren met de door hen ontwikkelde “SmartBag”. Een tas die opgevouwen het formaat van ongeveer een creditcard heeft en uitgevouwen handig zijn rol kan vervullen als draagtas. Daarnaast is het product zo ontworpen dat met een simpele beweging de tas zichzelf weer kan opvouwen. Deze eigenschap is uniek in de wereld! 

Everles heeft als missie duurzame functionele producten te ontwikkelen die goed passen bij onze moderne levensstijl en de SmartBag is een zeer goede start in die richting. Duidelijk ligt de focus van de SmartBag van Everless op het aanpakken van onze weggooimentaliteit, want deze mentaliteit is een van de grootste oorzaken van onze problemen. Wij als consument kopen te gemakkelijk producten en als ze ons niet bevallen dan gooien we ze gewoon weg.

Wij zijn overspoeld met rotzooiproducten

Deze gewoonte die is ontstaan door het overspoelen van alle markten met goedkope rotzooiproducten en gevoed wordt door retailers die inderdaad veel voor weinig verkopen en geen waarde hechten aan kwaliteit en zeker niet aan duurzaamheid, is de grootste bedreiging voor ons als mens en natuur. Door leuke producten te ontwerpen die deze footprint op aarde kunnen beperken hoopt Everless consumenten over te halen om bewuster te leven. Everless spreekt zelf liever over “Consious Convenience”, waarbij de nadruk niet meer alleen op bewust komt te liggen, maar zeker ook op het gemak.

UIteraard is eenvoud en gemak voor consumenten een doorslaggevende factor in de aanschaf van een product. Echter, Everless is ervan overtuigd dat hun kracht moet liggen in een ideologie van het minimalisme onder het mom van “fewer better things”. De Everless SmartBag is een betere tas dan alle andere draagtassen op de markt. De onderneming gelooft sterk in het creëren van producten die zowel ons leven als het leven op onze planeet verbeteren.

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen