Wij introduceren onze partner Combekk

Duurzaamheid, maar dan anders is de kern van Consuming for Good. Gelukkig zijn er al diverse merken die laten zien dat duurzame producten ook echt leuk kunnen zijn. Een van de merken die wij gevonden hebben is het merk Combekk.

Combekk is in 2015 gestart met de Dutch Oven

Ieder merk heeft zo zijn eigen verhaal en het verhaal van Combekk is gestart in 2015 met in de hoofdrol Mark Suurbier. Als kookliefhebber vroeg hij zich altijd al af waarom er binnen de food-industrie wél veel aandacht besteed werd aan duurzaamheid, maar in de non-food-industrie hier nauwelijks naar gekeken werd. Waarom willen mensen wél graag weten waar hun eten vandaan komt en hoe het uiteindelijk op jouw bord terecht is gekomen, maar wordt er geen enkele vraag gesteld over het gerei dat gebruikt wordt om het klaar te maken?

Quote

Waarom willen mensen wél graag weten waar hun eten vandaan komt en hoe het uiteindelijk op jouw bord terecht is gekomen, maar wordt er geen enkele vraag gesteld over het gerei dat gebruikt wordt om het klaar te maken?

Het vertrekpunt voor het merk Combekk is de Dutch Oven geweest. De braadpan die oorspronkelijk door ons Nederlanders is uitgevonden (vandaar de naam :)) alleen dan door middel van Nederlandse ontwerpers in een nieuw jasje gestoken, maar ook nog eens op een duurzame manier. Staal verliest namelijk niet zijn belangrijke eigenschappen en kan dus gemakkelijk gerecycled worden. Combekk koos ervoor om hun pannen te maken van onder andere gerecyclede treinrails en maakte er op die manier een prachtig verhaal van. Hoe bijzonder is het niet dat over jouw nieuwe pan al duizenden treinen gereden hebben?

Uiteraard is het voor Combekk niet bij die ene pan (in verschillende varianten) gebleven. Het bedrijf dat gevestigd is in Breda heeft tegenwoordig een uitgebreid assortiment van verschillende pannen, zoals de gietijzeren braadpan, maar ook koekenpannen, gerecyclede leren schorten, en zelfs papieren snijplanken die gewoon in de vaatwasser kunnen.

Hergebruik van grondstoffen

Het feit dat het hergebruik van grondstoffen als zeer belangrijk bestempeld wordt door Combekk maakt dit merk een ideale partner voor ons. Duurzame producten die laten zien dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn, want het leuke is ook dat iedere pan in de bodem de herkomst van het materiaal gestampt krijgt. 

Combekk laat zien dat door middel van Nederlands design en een duurzame benadering de wereld voor je open kan liggen, want momenteel zijn zij de gehele wereld aan het veroveren met een filosofie die op steeds meer plaatsen in de wereld gewaardeerd wordt. Duurzaamheid is nu eenmaal een trend die hopelijk doorzet in alle aspecten van ons leven en Combekk is duidelijk een aanjager van deze trend.

Uiteraard heeft Mark nog veel meer plannen voor de toekomst en daar willen wij hem graag bij helpen, doordat hij de kans krijgt om zijn verhaal aan jou te vertellen. Ambitieus en bewust, dat zijn een aantal kernwaarden die in het DNA van Combekk terug te vinden zijn.

Mocht je meer willen weten over het merk Combekk, kijk dan even op onze brandpage. Of browse door naar de Combekk pagina zelf. Kijk snel naar de diverse producten in ons assortiment die allen een link hebben naar duurzaamheid en bovendien laten zien dat duurzaamheid verre van saai kan zijn!

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen