Onze ideale wereld een stapje dichterbij brengen

Vroeger gaven mensen hun geld uit zonder zich zorgen te hoeven maken over hun toekomst op deze planeet. Vandaag de dag zijn we ons ervan bewust dat dit niet de juiste benadering was. Het heeft ons misschien in technologische ontwikkeling vooruit geholpen, maar we zijn nog nooit zo dichtbij ons eigen uitsterven geweest dan ooit daarvoor. Dit klinkt allemaal heel heftig, maar we hebben ons lot nog steeds in eigen handen. Door bewuster te leven en rekening te houden met de consequenties van ons consumptiepatroon kunnen we het tij waarschijnlijk nog keren.

Hoe mooi zou het zijn als alle producten die wij met elkaar kunnen kopen geen negatieve impact zouden hebben op ons bestaan of dat van anderen op deze planeet? Hoe mooi zou het zijn als onze planeet en alles wat erop leeft iedere dag een beetje sterker kan worden, zodat we niet meer hoeven te berekenen hoe lang we nog hebben met al onze natuurlijke hulpbronnen.

Daarom heeft Responsible Together besloten om dit initiatief te starten. Een initiatief met als doel een nieuwe trend te starten en die als naam zal dragen: Consuming for Good. Juist door bewuste keuzes te maken als consument kunnen we een positieve beweging in gang zetten en ondernemers steunen die momenteel hun nek uitsteken voor een betere wereld. Deze “helden van de toekomst” verdienen een podium waar zij hun verhaal kunnen vertellen en de kans krijgen om hun producten aan te bieden.

Op dit platform ondersteunen wij zowel startups als gerenommeerde merken die zich inzetten voor een duurzamere maatschappij. Wij geven hen de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen zodat iedereen ook begrijpt wat hen drijft bij de ontwikkeling van hun producten. Hierdoor kunnen wij als consument bijdragen aan de missie van deze pioniers in duurzaamheid en hopelijk kunnen we op deze wijze een sneeuwbaleffect creëren. 

De lancering van dit initiatief voor uitsluitend duurzame producten zien wij als een eerste stap in de goede richting. De komende periode zullen wij actief op zoek gaan naar nog meer merken en producten die passen in deze filosofie, met als doel zoveel mogelijk merken toevoegen die of vanuit overtuiging duurzaam begonnen zijn of de switch gemaakt hebben richting duurzaamheid. Uiteraard is iedere steun hierin van harte welkom aangezien we deze klus richting een duurzamere maatschappij met elkaar zullen moeten klaren. 

We hebben samen nog maar 10 jaar de tijd om de afgesproken Sustainable Development Goals  te realiseren en daarom moeten we vandaag al beginnen, want iedere stap is er een. Doe jij mee?

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen