Gerrard Street: Als bedrijf heb je ook een maatschappelijke functie

Het verhaal van Gerrard Street begint in 2015 bij Tom Leenders en Dorus Galama. Zij werden getriggerd door de enorme hoeveelheid elektronica die jaarlijks weggegooid wordt. Ieder jaar produceren wij namelijk met elkaar ruim 50 miljoen ton aan elektronica-afval! Uiteraard is dit niet door één initiatief op te lossen, maar Tom en Dorus besloten een eerste aanzet te geven door na hun studie Industrieel Ontwerp aan de TU in Delft een bedrijf te starten dat zich richt op circulaire consumentenelektronica. 

Een echte circulaire benadering

De heren gaan dan ook vrij ver in hun circulaire benadering, want iedere koptelefoon die zijn laten produceren wordt niet verkocht. De producten van Gerrard Street zijn namelijk uitsluitend te huur door middel van het afsluiten van een maandelijks circulair abonnement. Ook het ontwerp van de koptelefoons is op een dusdanige wijze gedaan waardoor reparatie zeer eenvoudig is. Ieder onderdeel is eenvoudig te vervangen, waardoor de koptelefoons van Gerrard Street uiteindelijk niet op die enorme afvalberg terecht komen. Circulair denken zorgt ervoor dat een fabrikant een rechtstreeks belang heeft bij de kwaliteit van een product en de levensduur, want afval komt in principe altijd weer terug. 

Lees hier meer over onze visie: Van lineair naar circulair

Tom en Dorus waren ervan overtuigd dat er een serieus betere benadering mogelijk was en zo is het businessmodel van “Koptelefoons as a Service” (KaaS ?) ontstaan. Bij deze manier van denken hoort dan ook dat Gerrard Street verantwoordelijkheid blijft voor alle koptelefoons die zij verhuren. Een behoorlijke verantwoordelijkheid die verder gaat dan alle andere aanbieders van koptelefoons. Het assortiment koptelefoons van Gerrard Street bestaat momenteel uit drie verschillende modelvarianten die allemaal modulair zijn opgebouwd. Simpel te onderhouden en eenvoudig te repareren, maar wel verschillend in functionaliteit. Van draadloos tot noise-cancelling opties, Gerrard Street biedt een uitkomst voor iedere muziekliefhebber.

Gerrard Street wat?!?

Misschien dat je je afvraagt waar de naam Gerrard Street vandaan komt, want geen van beide heren dragen deze naam. De merknaam is gebaseerd op de allereerste koptelefoon die is uitgevonden in Londen en gek genoeg ook niet te koop was. Men kon deze koptelefoons met als productnaam “Electrophone” beluisteren op een speciale plek in Londen, te weten Gerrard Street, waar ook de centrale dienst gevestigd was van deze revolutie in de muziekwereld.

Als bedrijf heb je ook een maatschappelijke functie

gerrard Street

Het is een wel heel toepasselijke naam geworden voor een merk dat ook een revolutie op het gebied van elektronica wil realiseren door de circulaire gedachte in de praktijk te brengen met hun circulaire abonnementen. Een nieuwe gedachte die past in een duurzamere toekomst.

Mocht je meer willen weten over het merk Gerrard Street, kijk dan even op hun brandpage. Of browse door naar de Gerrard Street pagina zelf. Kijk snel naar de diverse producten in ons assortiment die allen een link hebben naar duurzaamheid en bovendien laten zien dat duurzaamheid verre van saai is!

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen