Zo direct mogelijk…

Duurzaamheid draait om transparantie en eerlijkheid. Dit geldt uiteraard voor de communicatie, maar ook voor het beperken van de transportbewegingen richting een consument als eindgebruiker.

Consuming for Good hanteert vanwege zowel de transparantie als het kort houden van de distributieketen als eis het uitsluitend rechtstreeks zakendoen met de diverse duurzame merken. Hierdoor wordt het juiste verhaal vertelt op de website en wordt er tevens een duidelijk beeld geschetst hoe de merken omgaan met duurzaamheid en waarom. Soms kunnen bepaalde zaken nog niet duurzaam geregeld kunnen worden maar wel op de agenda staan van de diverse fabrikanten. Duidelijkheid naar onze klanten vinden wij uitermate belangrijk. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er niet te veel schakels in de totale distributieketen aanwezig zijn die niet alleen de winstgevendheid onder druk zetten, maar ook het milieu onnodig belasten met het vervoer van magazijn naar magazijn.

Met het oog op het zo kort mogelijk houden van de distributieketen is er gekozen voor verschillende manieren van distributie afhankelijk van het type product. Het transport van producten is een goed voorbeeld van de verborgen impact die een product met zich mee kan brengen. Consuming for Good kiest voor een optimale invulling van de levering van producten. Zo worden grotere producten rechtstreeks verstuurd door de merkfabrikanten, worden kleinere producten geleverd vanuit een centraal magazijn en is next day delivery geen standaard optie. Dit betekent dat dus dat niet alle producten vanuit ons magazijn verstuurd worden. Daarnaast worden sommige producten niet eens door de fabrikanten op voorraad gehouden, maar op een made-to-order basis gefabriceerd, zodat er ook niet onnodig veel grondstoffen gebruikt worden en misschien later weer weggegooid moeten worden zonder dat ze een daadwerkelijke toegevoegde waarde hebben gehad.

Ieder merk heeft binnen het platform van Consuming for Good zo zijn eigen aanpak, waarbij duurzaamheid bovenaan de prioriteitenlijst staat en de samenwerkingen met de merken van optimaal belang is. Het vertrouwen in onze partners is dan ook groot, waardoor wij ook niet bang zijn om de links op ons platform te tonen naar de websites van de merken of bijvoorbeeld LinkedIn profielen van de oprichters/eigenaren. Onderdeel van onze directe benadering is ook het laten zien van de persoon achter de merken, want het durven tonen van jouw gezicht creëert vertrouwen dan dat willen we zeker niet beschamen. 

Het is onze ambitie om ons netwerk aan duurzame merken zo groot te krijgen dat wij voor ieder product dat gebruikt wordt in en om het huis een duurzaam alternatief kunnen bieden. Ook hier zal de directe benadering centraal staan om een zo eerlijk en transparant verhaal te kunnen vertellen.

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen