Veilige spullen als brandweerslangen gaan extra lang mee!

Als Consuming for Good creëren wij een podium voor grotere merken, maar ook kleinere merken die vanuit een duidelijke overtuiging begonnen zijn en ons een stap dichterbij een duurzamere maatschappij brengen. Bendl is zo’n merk dat vanuit een bepaalde overtuigingskracht is ontstaan en simpelweg door na te denken over materialen die weggegooid moeten worden maar nog steeds een doel kunnen hebben. Vanwege de veiligheidseisen die eraan worden gesteld zijn brandweerslangen na verloop van tijd niet meer geschikt voor gebruik binnen de brandweer, maar qua materiaal kunnen zij nog steeds goed dienst doen in een andere functie.

Casper Vloet, zelf brandweerman, is gaan nadenken over toepassingen waarvoor de brandweerslangen nog steeds gebruikt konden worden. Hij nam een paar slangen mee naar huis en begon een creatief proces, waarin hij gelijk geconfronteerd werd met de eigenschappen van het materiaal van de slangen. Zelfs de plaatselijke zeilmaker kon weinig met het stugge en sterke materiaal, maar in zijn hoofd had hij het idee van een stoere rode riem die toch echt gemaakt zou moeten kunnen worden. UIteindelijk is hij zelf aan de slag gegaan en heeft zijn eigen snijmachine ontwikkeld om het materiaal van de brandweerslangen te kunnen verwerken.

Het merk Bendl was geboren en de naam is geïnspireerd op de gelijknamige koppelstukken van de slangen. Een leuke verwijzing naar de oorsprong van het materiaal. Uiteindelijk heeft de creativiteit van Casper geleid tot een leuke lijn van producten die alleen gericht zijn om hergebruik van materialen.

Het leuke van het verhaal van Bendl is dat Casper toch getriggerd werd door het feit dat materialen te vaak weggegooid werden, terwijl deze materialen in zijn ogen meer verdienden dan zomaar op de vuilnishoop terecht te komen. Wetgeving en eisen zorgen ervoor dat de levensduur van veel producten toch beperkt blijven. De circulaire gedacht van Bendl om er bewust voor te kiezen gebruik te maken van bijzondere materialen die anders weggegooid zouden worden verdient zeker de support van Consuming for Good!

“In deze wereld wordt veel te veel weggegooid”

Casper Vloet, oprichter Bendl

Net als Casper zijn er steeds meer mensen die geconfronteerd worden met de gevolgen van onze massaconsumptie, maar Casper probeert er daadwerkelijk iets aan te doen met zijn merk Bendl.

In het begin produceerde Casper de producten zelf in zijn schuur, maar tegenwoordig wordt de productie van de producten van Bendl ondergebracht in een sociale werkvoorziening. 

Uitgangspunt voor de het gehele assortiment van Bendl is nog steeds het hergebruik van materialen, maar het is niet meer beperkt tot alleen brandweerslangen. Wat naast riemen voor dames, heren en honden, bestaat het assortiment ook uit leuke tassen waarmee je zonder schuldgevoel en met een gerust hart op pad kan! 

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen