Unieke Ocean Sole beelden gemaakt van oude teenslippers

Nic&Mic is een jong bedrijf dat de circulaire gedacht op een bijzonder manier weet vorm te geven. In Afrika wordt veel gebruik gemaakt van teenslippers en miljoenen exemplaren verdwijnen dan ook in de natuur. Circulair denken heeft ervoor gezorgd dat deze slippers, die vaak aanspoelen vanuit zee, lokaal verzameld worden en vervolgens als basismateriaal gebruikt worden voor de vervaardiging van de Ocean Sole kunstwerken. 

CNN en National Geographic kijken mee

Uiteraard worden de slippers eerst gewassen en verlijmd voordat de Afrikaanse ambachtslieden met het materiaal aan het werk gaan. Inmiddels zijn ruim 90 medewerkers actief voor Ocean Sole. Zelfs CNN en National Geographic hebben aandacht besteed aan deze unieke kunstwerken, maar pas sinds Nic&Mic heeft besloten om het op een grotere schaal aan te pakken beginnen de aantallen behoorlijk op te lopen. 

Aangezien iedere verzameling aan slippers uniek is, is ook geen enkel exemplaar van de Ocean Sole beelden hetzelfde. Kleuren variëren omdat de grondstoffen altijd anders verlijmd zijn. Nic& Mic werkt dan ook met een speciale Whatsapp-service, zodat jij het perfecte kunstwerk  kan kiezen dat bij jouw interieur past. 

“Ruim de wereld op, maak er wat moois van!”

Nicholas & Michael Ninaber van Eijben, oprichters Nic & Mic

De afgelopen jaren zijn veel ambachtslieden in Afrika actief geweest in de houtbewerking en was dit voor velen de voornaamste bron van inkomsten. Deze activiteiten hebben dan ook een behoorlijk negatieve invloed gehad op de bossen in deze regio.

De beelden van Ocean Sole zijn een internationaal succes, waardoor er in een jaar tijd bijna een miljoen slippers een tweede leven hebben gekregen.

Dit is nog eens een bijzondere bijkomstigheid van recycling!

Naast het hergebruik van materialen en daardoor de ontlasting van de bossen in Kenia, is Nic&Mic ook actief betrokken bij diverse projecten om de lokale bevolking structureel te helpen. Dit kan betrekking hebben op een stuk educatie, maar ook de financiering van nieuwe projecten.

Kortom, Nic&Mic heeft een bijzondere beweging in gang gezet door het ondersteunen van een lokaal initiatief dat nu opeens een internationaal karakter heeft gekregen. Het totale project laat zien dat recycling ook kan leiden tot schitterende producten waar mensen nog vele jaren van kunnen genieten. Daarnaast is het tegelijkertijd een perfecte oplossing voor de vele teenslippers die het milieu vervuilen in deze regio.

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen