Surfen door de “plastic soup” kan echt niet!

Tim en Robbert zijn ware surfliefhebbers en ergerde zich al jaren aan de “plastic soup” in zee tijdens hun reizen. Na een rampzalige trip op het gebied van afval, waren ze er helemaal klaar mee en besloten iets te gaan ondernemen waardoor het plastic afval een betere bestemming zou krijgen in plaats van in zee. Het werden trendy zonnebrillen, gemaakt van gerecycled plastic en bio-acetaat en daardoor biologisch afbreekbaar. De lancering van het merk Dick Moby was in 2014, twee jaar na de vakantie die hen in beweging had gezet. Inmiddels worden de brillen van Dick Moby in meer dan 17 landen verkocht en begint hun boodschap steeds meer draagkracht te krijgen. Zij omschrijven hun verhaal zelf als: “The sunny side of plastic”.

Hun zoektocht naar beter stop niet alleen bij het maken van bijzondere zonnebrillen. Zij zijn gedreven door een continue drang naar verbetering. Veel tijd wordt besteed aan onderzoek en ondanks dat niet alles technisch mogelijk is worden er iedere dag stappen gezet in de goede richting. Niet alleen het duurzame karakter van de materialen vinden zij belangrijk, maar ook de kwaliteit van de producten. 

Het merk Dick Moby straalt aan alle kanten duurzaamheid uit. Zelfs de doosjes waarin de brillen geleverd worden zijn van gerecycled leer en de vrolijke poetsdoekjes worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

“Wij vroegen ons af: Wat kunnen we van plastic maken dat waarde heeft? En met in ons hoofd: zon, zee, strand en surfen dachten we… We gaan hele mooie zonnebrillen maken!”

Tim Holland & Robbert Wefers-Bettink, oprichters Dick Moby

Het bijzondere van het merk Dick Moby is dat zij als geen ander laten zien dat duurzaamheid ook hartstikke cool kan zijn. Het materiaalgebruik en de bewuste keuzes die tot in de kleinste details zijn doorgevoerd maken dit merk tot een perfecte partner voor Consuming for Good. 

Er goed uitzien gaat bij Dick Moby hand in hand met goed doen dat is juist wat wij met elkaar nodig hebben in deze tijd en ook waar Consuming for Good zich dagelijks voor inzet. Samen op weg naar een betere wereld, maar dan wel met leuke, mooie en bijzondere producten…

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen