Afval een nieuw leven geven: tassen van autobanden

Ondanks dat Ecowings al eerder is opgericht dan 2014, was dit wel het jaar dat Angela Rooijmans in contact kwam met het echtpaar Sharma, de oprichters van Ecowings. Na jaren in India gewoond te hebben was Angela in de ban geraakt van het afvalprobleem aldaar. Door deze ontmoeting heeft Angela het haar missie gemaakt om lokale initiatieven op het gebied van milieuverbetering in India te ondersteunen en dat doet zij door voor Ecowings in het Westen een afzetmarkt te creëren voor de schitterende producten van Ecowings die door het upcyclen van reststromen van onder andere vrachtwagenbinnenbanden handige, mooie en ijzersterke tassen maken.   

“Respect voor de natuur in combinatie met oog voor ontwerp is waar we bij Ecowings trots op zijn…”

Angela Rooijmans, mede-eigenaar Ecowings

Inspiratie voor lokale bevolking

Ecowings is erop gericht de afvalberg te verkleinen door afval een nieuw leven te geven in de vorm van schitterende laptoptassen, rugzakken, damestassen en diverse accessoires. Het doel: de lokale bevolking inspireren tot een groene levensstijl. De productie vindt plaats in een eigen atelier in Indore (India), waarbij de organisatie werkgelegenheid en opleiding biedt aan een vast team van lokale ambachtslieden. Naast het bieden van werkgelegenheid heeft Ecowings ook aandacht voor de economisch zwakkeren van de lokale plattelandsbevolking. Door hen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en tevens hun bewustwording van het belang van milieuvriendelijk produceren te vergroten zorgen zij dat ook daar een stap in de goede richting gezet wordt, ook al valt er in India nog  een wereld te winnen als het gaat om duurzaamheid.

Upcyclen en sociale impact tegelijkertijd

Ecowings is een voorbeeld voor velen door aan te tonen dat afval een duidelijke inspiratiebron kan zijn voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit is de juiste stap richting een meer circulaire economie, waarbij grondstoffen niet meer als vanzelfsprekend beschouwd worden. Deze aanpak in combinatie met het sociale karakter van het productieproces en de omgeving rondom de onderneming maakt Ecowings tot een fantastische partner van Consuming for Good..

Lees hier het verhaal achter het merk Ecowings of kijk in de shop.

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen