Anders kijken naar de inhoud van je broekzak

Ruim tien jaar liepen Rene van Geer en Sasse van Yssel als eigenaren van een ontwerpbureau rond met het idee van de wallet. Ieder keer kwam het er niet van om het idee door te zetten. Totdat in 2008 de financiële crisis om de hoek kwam en het ontwerpwerk stilviel, waardoor ze uiteindelijke wel moesten doorzetten. Deze stap is een juiste gebleken, want sinds de introductie van de eerste wallets in 2008 zijn er inmiddels velen wereldwijd verkocht. De Secrid wallets zijn verkrijgbaar in ruim 7500 winkels in ruim 70 landen. Secrid is uitgegroeid tot een toonaangevend merk dat mensen anders doet kijken naar de inhoud van hun broekzak.

De kernwaarden van Secrid sluiten nauw aan bij de kernwaarden van Consuming for Good, aangezien Secrid continu op zoek is naar verduurzaming van het productieproces en daarnaast ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrekt. Door samen te werken met verschillende social enterprises is Secrid in staat om een goede kwaliteit producten neer te zetten die zonder problemen jaren gebruikt kunnen worden.

Opvallend is dat Secrid de productie voornamelijk in Nederland uitbesteed. Ieder product van Secrid wordt geproduceerd met passie, onder goede omstandigheden en met aandacht voor het milieu. Ook in de materiaalkeuze worden er steeds meer alternatieven aangeboden die aansluiten bij de wensen van vele consumenten. Waar eerste de modellen voornamelijk deels uit leer gemaakt werden, worden er nu ook voldoende alternatieve materialen gebruikt waarvan zelfs Vegan-liefhebbers enthousiast van worden.

“Als bedrijf heb je ook een maatschappelijke functie”

Rene van Geer, oprichter Secrid

In de jaren waarin Secrid van start ging bewoog de leerindustrie zich meer en meer richting de lage lonenlanden. Secrid heeft vanaf dag één bewust gekozen voor het produceren dicht bij huis. Door middel van het inschakelen van sociale werkplaatsen voor het arbeidscomponent en het productieproces verder te ontwikkelen zodat het schoner en efficiënter uitgevoerd kon worden, kon de productie in Nederland gerealiseerd worden. Hierdoor is Secrid uniek in zijn soort en tevens een voorbeeld voor anderen om te laten zien dat bewuste keuzes veel impact kunnen hebben voor mensen in Nederland die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Inmiddels is het assortiment veel omvattend en is er voor iedereen wel een passend exemplaar te vinden. Secrid heeft de oeroude portemonnee een nieuw leven ingeblazen en er écht een design product van gemaakt en met succes! 

Lees hier het hele verhaal over Secrid.

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen