Gewoon weer op steen schrijven is zo gek nog niet

Als Consuming for Good vinden wij het ook leuk om een podium te geven aan pioniers op het gebied van duurzaamheid die aan het begin staan van hun avontuur als ondernemer. Een merk dat zeer goed past in onze filosofie is MOYU. Dit merk dat in het Chinees betekent: magical place heeft als doel om de magische plekken op onze aarde te beschermen. Daarnaast zorgen ze door middel van hun unieke producten dat mensen hun magische gedachten kwijt kunnen in duurzame schrijfwaren die niet gemaakt zijn van bomen, maar van steen. Een mooie bijkomstigheid is dat deze boekjes door gebruik te maken van de bijgeleverde pennen ook nog eens 500 keer uitgeveegd kunnen worden en dus gemakkelijk kunnen worden hergebruikt. Kortom, een zeer duurzame oplossing die een duidelijke positieve impact heeft op niet alleen onze toekomst maar ook die van volgende generaties.

Elke seconde verdwijnt er een heel voetbalveld aan bos. Dat zijn dus ruim 31 miljoen voetbalvelden bos per jaar, oftewel een gebied dat 760 keer zo groot is als Nederland. Deze ontbossing is mede verantwoordelijk voor de stijging van de temperatuur op aarde en verlaagt de overlevingskans van ecosystemen die essentieel zijn voor de overlevingskansen van niet alleen ons als mensen, maar ook van planten en dieren. 

De missie van Moyu

Het is MOYU’s missie om iedereen een oplossing te bieden waardoor het gebruik van single use papier beperkt kan worden. Ieder MOYU product wordt gemaakt van steenafval en aangezien de producten herschrijfbaar zijn en jarenlang mee kunnen gaan kan er veel normaal papier bespaard worden. De impact van MOYU is zelfs bijzonder transparant, want ieder product van het merk bespaart 67% CO2-uitstoot, verbruikt geen water en bespaart daarnaast ook nog eens 85% aan energie. Bomen worden er dus niet gekapt, maar MOYU plant zelfs voor ieder aangeschaft product een boom in Kenia door hun samenwerking met Trees for Kenya.  

“Op kantoor gooide ik iedere dag voor mijn gevoel een stukje boom weg en dat voelde niet goed” – Roel Schatorje, medeoprichter MOYU

Twee jaar geleden is Moyu opgericht uit liefde voor de natuur. Het verhaal van Moyu is begonnen met Roel Schatorje die tijdens zijn studie sustainable entrepreneurship al voor het eerst in aanraking kwam met steenpapier. Toentertijd was hij nog te jong en onervaren om hier wat mee te doen en ging aan de slag in de financiële sector. Echter, iedere dag op kantoor werkte hij met papier en het weggooien van al die krabbels gaf hem geen goed gevoel. Het was alsof hij iedere keer een stuk boom weggooide. Hij besloot een whiteboard notitieboekje te gebruiken, maar ondervond ook hiervan de nadelen zoals vlekken en het onbedoeld kwijtraken van notities. Toen ontmoette hij Paul Sintnicolaas die toe was aan verandering in zijn leven en geraakt was door het verhaal van Roel. Iedere dag zetten zij zich in voor een fantastisch doel: het behoud van onze planeet en doen dat ook nog eens met schitterende notitieboekjes die ook jouw leven kunnen verbeteren. Misschien is het ook voor jou tijd om net als onze voorouders gewoon weer op steen te gaan schrijven….

Bekijk hier alle producten van Moyu

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen