Al deze producten verdienen de handafdruk als logo

Dit keer geen startup als partner van Consuming for Good, maar een bedrijf dat al jaren gebruik maakt van gerecyclede materialen. Een bedrijf waarbij recycling onderdeel is van het DNA van de onderneming. Inmiddels is Handed By uitgegroeid tot een vooraanstaand merk op het gebied van handgevlochten manden, tassen en accessoires voor in huis. Alles binnen de onderneming is erop gericht om een betere wereld te creëren.  Niet alleen het materiaalgebruik, maar ook de manier van produceren speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de producten van Handed By.

Goede arbeidsomstandigheden en beloning zijn belangrijk

Qua materiaal wordt er voor ieder product minimaal 70% aan gerecycled materiaal gebruikt. Afhankelijk van het ontwerp ligt dit percentage hoger. Helaas is de stand van de techniek nog niet zover gevorderd dat de tassen volledig van hergebruikt materiaal gemaakt kunnen worden en dat heeft voornamelijk te maken met het kleurgebruik. 

Voor de productie werkt Handed By bewust niet met grote fabrieken in Azië, maar zoeken zijn juist de samenwerking met individuele vlechters. Ruim 300 gekwalificeerde handwerkers verzorgen de totale productie van Handed By. De arbeidsomstandigheden worden sterk in de gaten gehouden en doordat ouders zelf hun werktijden kunnen indelen, kan de productie gewoon onder schooltijd voor de kinderen plaatsvinden. Goede arbeidsomstandigheden en beloning zijn een belangrijk onderdeel van de filosofie van de onderneming, zodat vlechters in staat zijn hun gezin en omgeving te voorzien in basisbehoeften, zoals gezondheid, een veilige huisvesting, maar ook onderwijs.  

“We zullen in de toekomst veel aan productontwikkeling doen en trouw blijven aan onze principes, zodat alle producten ons logo, de handafdruk, verdienen”

Naast het feit dat de footprint van de producten zeer beperkt is, vallen de producten van Handed By ook op door hun mooie ontwerp. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat het assortiment van Handed By mooi aansluit bij de doelstellingen van Consuming for Good.

Het logo van Handed By bestaat uit een herkenbaar en unieke merkstempel in de vorm van een handafdruk. De onderneming garandeert hiermee een eerlijke en milieuvriendelijke manier van produceren. Ieder product draagt dit kenmerk, want door ook nog eens gebruik te maken van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten ontstaat er een schitterende combinatie van mooi en duurzaam!

Trendy, praktisch en duurzaam

Trendy, praktisch en duurzaam zijn de kenmerken en kernwaarden van het assortiment van Handed By. Kortom een uitstekend voorbeeld van een assortiment producten waarmee aangetoond kan worden dat duurzaamheid verre van saai kan zijn. Als we dit vaker kunnen laten zien in diverse productcategorieën dan zal ook duurzaamheid aan populariteit gaan winnen, want wie wil er nu niet lopen met zo’n hippe tas en dan ook nog eens wetende dat er een beperkte footprint aan ten grondslag ligt?

Wil je de producten van Handed By zien? Klik dan hier.

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen