Dit is waarom My Flame kaarsen zo bijzonder zijn

De twee vriendinnen Annefiet en Femke waren onderweg in de Verenigde Staten toen zij geconfronteerd werden met sojakaarsen. Ze werden spontaan verliefd op deze kaarsen, die naast het duurzame karakter ook nog eens 45% langer branden dan reguliere paraffine kaarsen. Bovendien stoten deze kaarsen nauwelijks tot geen roet af en verspreiden ze de geuren ook nog eens veel beter. Deze kennismaking met sojakaarsen was voor hen de start van My Flame Lifestyle en besloten deze bijzondere kaarsen naar Europa te halen.

De kaarsen werden door hen voorzien van leuke spreuken en teksten en de combinatie met de elegante vormgeving en uitstraling is een échte hit gebleken. Het succes was niet alleen bij mensen die duurzaamheid belangrijk vonden, maar velen vonden het gewoon erg mooie en leuke kaarsen die toevallig ook nog eens duurzaam zijn: een mooie bijkomstigheid! De kaarsen van My Flame Lifestyle toveren bij velen een lach op het gezicht en het assortiment wordt ook steeds verder uitgebreid, maar het duurzame karakter blijft de basis waarop zij verder bouwen.

De meeste kaarsen die verkocht worden door concurrenten zijn gemaakt van paraffine met als basisgrondstof ruwe olie. Echter, sojakaarsen worden gemaakt van sojabonen en deze hebben uiteraard een biologisch karakter en nog veel belangrijker: een hernieuwbare bron. Echter, niet alle sojabonen zijn ondanks dat ze biologisch zijn ook duurzaam, want het verbouwen van deze bonen gaat soms ook ten koste van grote oppervlakten regenwoud. Daarom kiest My Flame uitsluitend voor lokale boeren rondom de kaarsenmakerij om er zeker van te zijn dat ze op een duurzame wijze verbouwd worden.

Quote:

Onze kaarsen vallen op door hun stijl, branden beter en zijn bovendien biologisch

Femke de Boer – mede-oprichter My Flame Lifestyle

Trendy en tegelijkertijd duurzaam is het unieke aan de My Flame kaarsen, die naast duurzaam ook nog een vegan zijn, want ze worden gemaakt uit olie die uit de sojaboon geperst wordt. De ontwerpen zijn verre van saai te noemen en daarom past het merk My Flame Lifestyle zo goed bij Consuming for Good, want duurzaamheid hoeft niet saai te zijn! Door duurzaamheid leuk te maken kunnen we met elkaar meer mensen enthousiasmeren om bewuster te kiezen…

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen