Er zit écht waarde in een berg met plastic afval

Ze waren alledrie klaar met het steeds groter wordende probleem van plastic afval en wilden laten zien dat er toch nog een bepaalde waarde zit in deze berg afval. Wasteboards laat zien dat zelfs oude flessendoppen een waarde hebben en zeker als je er ook nog eens leuke en coole producten van kan maken. Per Wasteboard worden er ongeveer 750 flessendoppen gebruikt en het leuke is dat je vaak ook nog kan zien welk soort doppen er in jouw board verwerkt zitten. Hierdoor is ieder Wasteboard uniek!

Ruim twee jaren waren Sven, Rogier en Aernout bezig met de ontwikkeling van de skateboards. Met behulp van de Amsterdamse Skateboard Scene werd er gezocht naar de juiste stijfheid en stevigheid van het product. Ieder board wordt met de hand gemaakt met als vertrekpunt de doppen die worden verzameld in samenwerking met festivalbezoekers van muziekevenementen, scholen of bedrijven.

Wasteboards heeft als doel te laten zien dat de oplossing van het plasticprobleem ook leuk kan zijn. De zichtbaarheid van de doppen in ieder board is bewust gekozen, want het vormt de kern van de boodschap die de oprichters graag willen communiceren: Afval kan een belangrijke grondstof zijn voor coole en leuke producten! 

“Wij dromen van een wereld zonder afval. En wanneer we wakker worden, willen we graag zonder business zitten”

Aernout Zappey, Rogier Heijning & Sven Noordhoek – oprichters Wasteboards

Het streven naar bewustwording van niet alleen het plasticprobleem, maar ook het denken in creatieve oplossingen zorgt voor een perfecte match met Consuming for Good. Beiden willen laten zien dat duurzaamheid belangrijk is voor onze toekomst, maar tegelijkertijd laten zien dat duurzaamheid niets te maken heeft met geitenwollen sokken. Duurzaamheid en design gaan prima samen en daarnaast spreken de Wastboards ook nog eens een belangrijke doelgroep aan: de generaties die moeten zorgen dat er straks nog een interessante toekomst is op deze planeet!

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen