Hiermee strijdt Retulp keihard tegen de wegwerpcultuur

In 2014 zette Richard Gabriël de stap om iets te doen aan de slechte gewoonte van consumenten om onnodig veel wegwerpflessen te gebruiken. Met als motto: “Neem je eigen fles mee, want éénmalig is schandalig” is hij begonnen een assortiment aan leuke trendy flessen te introduceren die als schitterend alternatief voor alle wegwerpflessen konden fungeren. Zijn hele team is erop gefocust om deze missie te laten slagen en proberen dagelijks consumenten te inspireren om over te stappen op herbruikbare drinkflessen.

Uiteraard is de strijd tegen de wegwerpcultuur onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Retulp, maar het merk zet zich ook in voor het realiseren van schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Al jaren werken zij aan een plan dat Richard in 2015 al had opgesteld met als titel: 20/20 Mission Indisposable”. Hierin werd als doel gesteld om in 2020 minimaal 20 miljoen wegwerpflesjes te besparen en tegelijkertijd 20 miljoen liter schoon drinkwater te doneren. Reeds in 2019 was “Mission Indisposable” al geslaagd met ruim 21 miljoen liter gedoneerd water.

Om hun doelen te verwezenlijken werkt Retulp samen met verschillende partijen, want het is een gezamenlijk probleem dat opgelost moet worden. Zo werken zij samen met de Plasticsoup Foundation, maar ook met MVO Nederland en Made Blue. Ieder zet zich vol overtuiging in voor een duurzamere wereld! 

Naast alternatieven voor wegwerpflessen heeft Retulp de strijd geopend tegen al het single use gebruik. Tegenwoordig verkoopt Retulp ook schitterende broodtrommels als alternatief voor het gebruik van plastic boterhamzakjes, maar leveren ze ook thermosbekers als alternatief voor de wegwerp koffiebekers. Deze thermos bekers met een inhoud van 300ml zijn zowel voor koude als warme dranken te gebruiken. Kortom, het assortiment groeit en richt zich steeds meer op “Re-duce en Re-use”, want dat is waar Retulp voor staat!

“Voorkomen is beter dan recyclen…”

Richard Gabriël, oprichter Retulp

Bij Consuming for Good zijn wij ervan overtuigd dat duurzaamheid ook leuk en sexy moet zijn om uiteindelijk iedereen enthousiast  te krijgen. Retulp geeft hier goed gehoor aan door de leuke trendy designs en kleurstellingen. Er is geen enkele reden om door te blijven gaan met het kopen en gebruiken van weggooi flessen als je een goede blik werpt op het assortiment van Retulp. Dus doe mee en stop met Single Use!

Opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen