Beach Street

Beach Street’s story

“Ik vind het ontzettend belangrijk om een onschadelijk product te maken voor de natuur…”

Monique van der Wal, mede-oprichter Beach Street

Geboren in Nederland, maar samen met haar ouders had Amsi al op vroege leeftijd veel van de wereld gezien. Aangetrokken tot het strand en de oceaan was haar moeder Monique altijd bezig met het beschermen van haar kinderen tegen de schadelijke gevolgen van de zon. Gedurende hun verblijf in Australië merkten zij helemaal hoe belangrijk het is om jezelf te beschermen tegen de sterke UVB/UVA straling van de zon, want in Australië kan de zon veel schade aanrichten. Samen wilden zij een oplossing vinden voor de bescherming van de zon, maar zonder dat dit ten koste moest gaan van de natuur. Het doel was om een product te ontwikkelen dat niet schadelijk zou zijn voor de oceanen, maar dat ook nog eens geen pijn zou doen aan je ogen, geen vieze smaak zou hebben en de huid niet zou uitdrogen of vette resten zou achterlaten. Na veelvuldig testen is het moeder en dochter gelukt om producten te ontwikkelen die aan deze eisen voldeden met als gevolg de start van een nieuw merk onder de naam Beach Street. 

Wat wij zo gaaf vinden aan Beach Street

Ondanks dat Beach Street nog niet zo lang actief is zijn zij duidelijk bezig de wereld van de cosmetica te veranderen. Van alle ingrediënten tot aan zelfs de verpakkingen houden zij rekening met onze planeet en dat ook nog eens door middel van kwalitatief goede en prettige producten. Daarom sluit het merk zo goed aan bij de filosofie van Consuming for Good. Als Consuming for Good willen we juist laten zien dat er voldoende alternatieven zijn die zonder consequenties gebruikt kunnen worden. Alleen door bewust te kiezen voor producten die onze natuur respecteren kunnen we verschil maken en daar is Beach Street een prachtig voorbeeld van.

Beach Street’s visie op duurzaamheid

Jaarlijks belandt ongeveer 14.000 ton aan zonnebrand in onze oceanen, terwijl slechts één druppel al een koraalrif de grootte van een voetbalveld kan vernietigen. Iedereen kent de kringen wel die de zonnebrand in het water achterliet, maar zeker vroeger was niemand bezig met het milieu. Plastic wordt vaak gebruikt als verpakking, maar ook de microplastics in de diverse producten zijn schadelijk voor de natuur. Beach Street gaat de strijd aan met al deze vervuilende producten. Zo zijn alle producten van Beach Street vrij van parabenen, siliconen en plastics en dus onschadelijk voor de natuur, maar ook de verpakkingen zijn niet gemaakt van normaal plastic. Alle verpakkingen zijn gemaakt op basis van suikerriet en kunnen teruggebracht worden tot compost wanneer deze op de juiste manier verwerkt worden. Kortom, Beach Street zorgt niet alleen voor ons maar ook voor onze natuur, omdat de oceanen nog veel meer CO2 opnemen dan bossen en dus net zo goed de longen zijn van onze kostbare wereld.